Kapselkaffe

Jag, Oscar, som grundat Fairbeens, älskar kaffe. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. Men jag är ingen kaffenörd. Jag är inte beredd att leta runt efter specialkaffe med toner som jag ändå aldrig kommer att känna.

Bra, gott, välbryggt kaffe räcker gott för mig.

Så det blev en kapselmaskin. En Nespresso.

Jag hade väl hört att det inte är särskillt miljövänligt med aluminiumkapslar, men bekvämligheten vann över miljömedvetenheten. Tyvärr.

Och det har legat och gnagt i huvudet tills jag hittade en artikel från USA om kapslar som är gjorda i biomaterial och kan komposteras.

Perfekt, tänkte jag. Äntligen kan jag kombinera min bekvämlighet med miljövänlighet.

Men

Ja, ni anade väl att det skulle komma ett men. Det gör ju oftast det.

I USA verkar det vara lätt att hitta kapslarna, men här i Sverige är det lite svårare. De finns i alla fall inte på min lokala ICA-butik.

Så det fick bli så att jag startade eget, och Fairbeens var fött.

Kapslar som kan bli näring i din trädgård

Jag läste vidare och insåg vilken bra idé det här med komposterbara kapslar faktiskt är. Och hur väl det passar i Sverige, som ju är långt framför USA när det gäller att verkligen kompostera.

Kaffesump är riktigt bra näring till komposten, och med komposterbara kapslar blir ju även själva kapseln till näring.

Bekvämt och miljövänligt

Efter att ha bollat runt med ett gäng idéer, slutade det med att jag vill göra det så enkelt som möjligt att alltid ha miljövänligt

Därför har jag beslutat mig för att, i alla fall till en början, sälja kapslarna på abonnemang.

Abonnemang på dina villkor

Det finns ju tyvärr en hel del mindre seriösa aktörer som säljer på abonnemang. Som använder aggressiv telemarketing för att sälja, och gör det svårt - för att inte säga närmast omöjligt - att pausa eller säga upp sitt abonnemang.

Det är inte min grej.

Jag vill ju att du som kund ska vara kund för att jag ger en bra service, och du är nöjd med kaffet och tjänsten.

Så att du kan rekommendera Fairbeens till dina vänner och släktingar.

Därför är våra abonnemang alltid på dina villkor.

Du kan enkelt säga upp ditt abonnemang direkt på nätet genom att svara på några enkla frågor. Det tar bara en minut, och du kan skjuta upp leversansen eller säga upp dig omedelbart fram till en vecka (för att det kan ta upp till en vecka att packa alla beställningar innan leverans) innan nästa leverans.

Igång under sommaren

Just nu håller vi på att färdigställa kaffekapslarna och tekniken som behövs för att kunna hantera alla beställningar.

Vi hoppas vara klara med det inom några veckor. Sedan börjar en pilotfas, där vi börjar att ta in beställningar, fintrimma systemen och börja skicka ut.

Om du vill vara en av de första som får chansen att pröva Fairbeens kapslar, så kan du fylla i formuläret nedan. Då skickar vi löpande information till dig om vad som är på G, och när vi lanserar. Du förbinder dig inte för något genom att fylla i formuläret, utan kan i lugn och ro välja ditt abonnemang när vi väl lanserar. Gör du ingenting, så kommer vi heller inte att starta något abonnemang.